Tranzactie record pe piata industriala! Corteva Agriscience pre-inchiriaza

Tranzactie record pe piata industriala! Corteva Agriscience pre-inchiriaza

17 May 2021

Corteva Agriscience este unul dintre cei mai mari producători mondiali de semințe și produse pentru producția plantelor cu sediul central în Wilmington, SUA.

Noul proiect al Corteva este situat în nord-estul Bucureștiului și este dezvoltat de Lazăr Real Estate, parte a grupului International Lazăr Company. Depozitul va fi livrat până la sfârșitul acestui an.


Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară CBRE.

„Volumul tranzacționat marchează cea mai mare cerere nouă din primul trimestru, în contextul în care 2021 a început într-un ritm rapid, îndeplinind toate condițiile preliminare pentru a fi un an excelent pentru piața de industrial din România", a declarat Tudor Iuga, Senior Consultant Industrial Services în cadrul CBRE România, care a reprezentat Corteva în această tranzacție.

Pe piața spațiilor industriale, în primul trimestru din 2021 au fost tranzacționați aproximativ 216.000 mp, cu 17% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului 2020. Peste 96.300 mp din volumul închiriat în acest an au fost tranzacționați în București și în împrejurimile acestuia.

Cu un stoc existent de 2,3 milioane mp, Bucureștiul și Ilfovul continuă să atragă cel mai mare volum de noi dezvoltări industriale, având în prezent 140.000 mp în construcție, conform raportului CBRE Romania Industrial Destinations.

România s-a bucurat de o dezvoltare rapidă a pieței industriale în ultimii cinci ani, stocul de spații dublându-și volumul în această perioadă. Totuși, cu doar 260 mp de spații industriale per mia de locuitori, țara noastră se află sub media regională. În următorii 5 ani, datele companie de consultanță imobiliară indică o creștere a stocului de spații industriale cu peste 50%, până la 8 milioane mp, în prezent, dezvoltatorii având aproape 400.000 mp de spații industriale în construcție.